Big, mógłbyś przeedytować swój pierwszy post dodając do niego listę sklepów z kosmetykami i przykładową listę zakupów tak żeby co 2 strony nie powtarzać tego samego? :wink:
Na stronie nr 1 tego watku masz linki do sklepów internetowych oferujących zarówno komentyki jak i akcesoria. Dodatkowo mozesz skontaktować się Z Seba75, lub Grubeerem, oni też prowadzą sprzedaż takich rzeczy.
Macku juz sobie z kolega bonzo01, rozmawiamy dzięki za pamięć o nas
Mam na sprzedaż Meguiar's #16 wosk, który chyba wszyscy dobrze znają. Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o PW. Cena 80 zł + koszt wysyłki 4 zł (przesyłka priorytet) 6,20 (priorytet polecony). Ilość ograniczona.
To tak odnośnie wiosny.
Aha jak ktoś potrzebuje glinki to pod koniec następnego tygodnia powinienem mieć najlepszą glinkę w najlepszej cenie Bilt Hamber auto-clay wersje soft i regular w cenie ok 70 zł za soft i 65 za regular
PS sorry za ogłoszenie ale może ktoś by był zainteresowany.
Oj, u mnie też jeszcze nie tym razem - przeziębiłem się paskudnie a z autem małżonki muszę jutro zasuwać do serwisu. Liczę po cichu na następną sobotę.
hehe, nie spokojnie - twój "specyfik" czeka jeszcze, jak będę miał więcej czasu. Wczoraj myjka ciśnieniowa plus szamponik (jakieś G z supermarketu), dziś wnętrze plus punktowo pranie tapicerki (głównie tam gdzie się kopie nogami i tam gdzie siedzi synek ;_) ) w sumie jakieś 2,5h.
Jak będzie ~20 stopni i ładna pogoda na kilka dni to się porządnie wypucuje samochód plus kompleksowo tapicerkę zrobię - choć jak na razie (aż sam się dziwie) mimo jasnego koloru jest jak nowa :shock:, zero zabrudzeń - ale i tak ją wypiorę całą - tylko musi być ciepło bo kilka h musi później wyschnąć.
Ręczników, glinek, 10 specyfików do mycia polerowania itd.. nie przewiduje - tylko tania chemia i proste rozwiązania ;-)
Może niedługo kupię jakąś aktywną pianę i pianownicę to się synek ucieszy jak mu dam "popsikać" :szeroki_usmiech
A tak na luzie jaki wosk byscie wybrali do takiego bruma oczywiscie lakier z 1974 roku bedzie wymagal korekty dosc sporej a koszt wosku moze dojsc do max 2002 zl
e tam, zabrudzenie (jak będą się pojawiać - bo muszą) to na bieżąco się czyści, natomiast tapicerkę 2 razy w roku warto całą odświeżyć - tym bardziej jak się dysponuje odkurzaczem piorącym. Piorę sobie w domu niektóre rzeczy - które wydają się być czyste - natomiast woda w wiadrze po praniu jest CZARNA ;-)... w tkaninach zbiera się dużo kurzu itp. którego na pierwszy rzut oka nie widać bo wszystko jest jednakowo po całości zabrudzone - dopiero po wypraniu okazuję się jak bardzo jesteśmy w błędzie, myśląc że jest czyste.
Wczoraj przyszła pora na służbowe auto.
Niestety miało być ciemne a jest srebrne.
Ciężko cokolwiek osiągnąć na tym lakierze ale się starałem.
Oceńcie sami.
Natomiast zastanawiam się czy nie zrezygnować z step2 i na takim lakierze robić tylko cleaner i wosk.
Ale ma tych zdjęciach ciężko dokładnie ocenić stan lakieru, spróbuj zrobić zdjęcia elementów w bezpośrednim słońcu, lub naświetlonych mocną lampa punktową, wtedy lepiej widać czy na lakierze są jeszcze widoczne zarysowania.
Czym usunąć wosk z czarnych plastikowych elementów ? Po umyciu w kilku miejscach zrobił się biały nalot :?
Wyczytałem gdzieś, że masło orzechowe może pomóc - zadziała to ?
bartweg, no właśnie światło było słabe. Zarysowań nie ma bo auto ma 3 tygodnie
Następnym razem poprawię. fireman6, nie mam. Kupuje co jakiś czas na allegro gumowe podkładki pod magnes. cysterniarz, ja używam preparatu do plastików zewnętrznych, to zawsze pomaga. Jak nie masz to czarna pasta do butów - ale to trochę mało profesjonalnie
Wczoraj pierwszy raz glinkowałem, ciężka robota.
Chyba przerzucę się na cleaner i wosk syntetyczny.
Pytałem już o to w wątku mojego autka, przejrzałem i ten wątek i mam sprawę tego rodzaju.
Mam delikatną i niewielką rysę na drzwiach. Zamierzałem kupić MEGUIARS ULTIMATE COMPOUND, ale nie mają tego w hurtowni.
Jestem laik w tych tematach i się boje żeby czarnego lakieru w 4 miesięcznym aucie nie schrzanić. Co polecilibyście do szybkiego i sprawnego usunięcia rysy - coś takiego co nie zrobi problemu takiemu laikowi jak ja :P
Pytałem już o to w wątku mojego autka, przejrzałem i ten wątek i mam sprawę tego rodzaju.
Mam delikatną i niewielką rysę na drzwiach. Zamierzałem kupić MEGUIARS ULTIMATE COMPOUND, ale nie mają tego w hurtowni.
Jestem laik w tych tematach i się boje żeby czarnego lakieru w 4 miesięcznym aucie nie schrzanić. Co polecilibyście do szybkiego i sprawnego usunięcia rysy - coś takiego co nie zrobi problemu takiemu laikowi jak ja
Jestem laik w tych tematach i się boje żeby czarnego lakieru w 4 miesięcznym aucie nie schrzanić. Co polecilibyście do szybkiego i sprawnego usunięcia rysy - coś takiego co nie zrobi problemu takiemu laikowi jak ja
pytanie jak głęboka jest ta rysa ??
Mało wyczywalna paznokciem ale widoczna. Powiedziałbym, że wręcz niewyczuwalna.
Komentarz